SÅDAN FINDER DU DEN ENESTE ENE I DIT KÆRLIGHEDSLIV

Sådan finder du kærligheden

DR2 sætter spot på kærligheden i programserien Kærlighedens Laboratorium. Vi skal blandt andet blive klogere på, hvorfor vi tiltrækkes af hinanden, og hvordan vi finder frem til den rette - ham der prinsen på den hvide hest.

Speciallæge og sexolog Jesper Bay-Hansen udgiver om få uger bogen Få mere Lyst, hvor han skriver om livs- og sexlyst - og hvordan man får mere af begge dele. I bogen skriver han blandt andet om den canadisk-amerikanske antropolog ved Rutger University i New Jersey, Helen E. Fischer, der via sin forskning har et bud på, hvad der får os til at falde for hinanden.

Derfor bliver du forelsket

Sammen med sit forskerteam undersøgte hun, hvad der skete i hjernen på nyforelskede unge mennesker, der ved forsøgets start havde været forelskede mellem en og 17 måneder. Deltagerne blev MR-scannet og under det forløb præsenteret for fire forskellige situationer: Bla. et billede af deres elskede, så skulle de tælle ned fra et stort tal, så blev de præsenteret for et foto af en bekendt, så skulle de igen tælle ned m.v.